Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 03. 08. 12:55  -  www.szekesfehervar.hu
Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért - április 13-ig lehet pályázni növényekre
  
Idén már nyolc éve, hogy Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság növényültetési pályázattal támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit. A pályázat célja, a kulturált, és vonzóbb városkép kialakításán túl, a zöldfelületek növelése és szebbé tétele. Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók. A rendelkezésre álló keretösszeg tízmillió forint.
 
Újdonságok, változások:
A növényeket személyesen lehet majd átvenni Bregyó Sportcentrum területén és virágföld helyett idén komposztra pályázhatnak a fehérváriak. A komposzt Székesfehérváron készül a Depónia által összegyűjtött zöldhulladékból és a fenntartható fejlődés miatt tért át erre a Városgondnokság. Újdonság továbbá, hogy idén az ablakok és erkélyek díszítésére is pályázhatnak a társasházi és a családi házakban lakók ötezer forint értékben.
A Kelemen Béla utca 2-4-6 alatt élő lakóközösség munkája mintaként szolgálhat mindenki számára. Tavaly a pályázaton nyert növényeket a Bory Jenő Általános Iskola tanulói segítettek elültetni. A társasház lakói napi rendszerességgel locsolják a virágokat és a fás szárú növényeket is rendben tartja a közösség a ház körüli közterületen. (LETÖLTHETŐ összefoglaló a társasház munkájáról)
 
Választható növények
Tavasszal, május 12-ig az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot vehetnek át a pályázók. Ősszel, október 13-ig pedig árvácskákat, és virághagymákat.
 
A beérkezett pályázatok elbírálása
A pályázat elbírálása során figyelembe veszik a pályázatok beérkezési sorrendjét, hogy a város melyik területét érinti a pályázat, és a pályázó az adott területen mit kíván ültetni. A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére maximum 50.000 Ft értékben, családi házas ingatlanok előtti közterületre maximum 20.000 Ft értékben, társasházak és családi házak ablakaiba, és erkélyeire maximum 5.000 Ft értékben kaphatnak a pályázók növényt, komposztot, fűmagot.
 
A növénytelepítési pályázati nyomtatvány és nyilatkozat kitöltése
Az egyszerűsített nyomtatványon meg kell adni az igényelt növények darabszámát, és a tájékoztató jellegű egységárak alapján ki lehet számolni a pályázott növények összértékét. Figyelembe kell venni a kategóriához tartozó keretösszeget, mert jelentős túllépés esetén a növények mennyisége csökkentésre kerül. A pályázó nyilatkozik arról, hogy a megnyert növényeket szakszerűen elülteti, és gondját viseli.
 

LETÖLTHETŐ - pályázati kiírás (.doc)

LETÖLTHETŐ - pályázati nyomtatvány (.doc)

A kitöltött pályázatot be lehet nyújtani elektronikus úton, postai levélküldeményben illetve személyesen.
 
Postacím: Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. 8000 Székesfehérvár Berényi u. 15.
E-mail: viragok@varosgondnoksag.hu
Személyes benyújtás: hétfőtől - csütörtökig naponta 9.00-tól 15.00-ig, pénteken 9.00-tól 12.00-ig a Városgondnokság Berényi út 15. szám alatt található Városüzemeltetési Igazgatóság Parkfenntartási csoportjánál.