Virágültetési pályázat

Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2017. 10. 25. 08:26  -  www.szekesfehervar.hu
Temetői szolgáltatások halottak napja előtt Székesfehérváron
  
Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti a Városgondnokság. Október 24-én mind a kilenc önkormányzati temetőbe szállítanak kőzúzalékot, folyamatosan jár október 28 és november 1. között a Béla úton a temetői kisbusz és nagy figyelmet fordítanak ezekben a napokban is a biztonságra a temetők környékén.
 • A Városgondnokság kőzúzalékot szállított október 24-én a kezelésében lévő kilenc temetőkertbe, melyből bárki vihet a sírhelyek köré.
   
 • Az önkormányzati temetőkertek október 30-ig reggel 7 és este 7 óra között tartanak nyitva. Október 31. és november 2. között a kapukat reggel 7 órakor nyitják ki és 21 óráig lesznek nyitva.
   
 • A Kegyeleti Központ által üzemeltetett rendezvényterem a Béla úti temető főbejárata mellett, 2017. november 1-én 10:00 és 18:00 között nyitva áll a látogatók előtt.
   
 • A város ökumenikus megemlékezése "Vigasztalás evangéliumának megszólaltatása" címmel 2017. november 1-én 16 órakor kezdődik a Béla úti köztemető ravatalozójánál.
   
 • A Béla úti köztemető területén az ingyenesen használható, elektromos hajtású kisbusz 2017. október 28. és október 29. között 10 óra és 17 óra között, november 1-jén pedig 10 óra és 19 óra között folyamatosan közlekedik, igazodva mind a három napon a 26-os és 31-es autóbusz járataihoz, segítve a temetőkert látogatóit a sírhelyek felkeresésében.
 
A szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt 2017. november 1-jén kizárólag reggel 7 és délelőtt 11 óra között hajthatnak be a Béla úti temetőbe járművel a mozgásukban korlátozottak, valamint azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják.
 
Idén is helyeznek ki sírhely nyilvántartó könyveket október 28. és november 2. között a Béla úti temetőben, ezzel segítve a temetőkben nyugvók sírhelyeinek megtalálását. A székesfehérvári köztemetők sírhelynyilvántartása folyamatosan elérhető a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen. A Béla úti, Börgöndi, Csutora, Fecskeparti, Hosszú, Katona, Kisfaludi, Sóstói katolikus és Szedreskerti temetők sírhelyei az elhunyt neve alapján kereshetőek. (A sírhelykereső 2017-es aktualizálása év végéig történik meg.)
 
A temetőkertek nyugalmára a temetőellenőri szolgálat, a Városgondnokság rendészeti szolgálatával , a polgárőrökkel és a rendőrökkel közösen vigyáz. A temetők területén, valamint parkolókban állandó és folyamatos ellenőrzést tartanak. A Városi Rendőrkapitányság a fokozott ellenőrzésen túl a megnövekedett személy és gépjármű forgalom irányításában is segít. Kérik a temetőlátogatókat, hogy aki megteheti, gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel menjen ki a temetőkertekbe. Aki autóval érkezik, a parkolókban hagyott gépkocsikban látható helyen ne hagyjon értéktárgyakat!
 
A temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a Béla úti temető főbejáratánál található temetőüzemeltetési ügyfélszolgálati irodában, ügyfélszolgálati időben lehet meghosszabbítani.