Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2017. 07. 31. 15:49  -  www.szekesfehervar.hu
Kezdődik az éves karbantartás a Csitáry G. Emil Uszodában
  
Mint minden év augusztusában, idén is karbantartás és nagytakarítás miatt három hétre bezár a Csitáry G. Emil Uszoda, a Városi Strand medencéjét azonban már reggel fél hattól használhatják az úszók.
 
Augusztus 6-án vasárnap este zár be a nagyközönség előtt az uszoda és a tervek szerint augusztus 28-án reggel nyit majd újra. A medencetérben az augusztus 7 és 14 között zajló UIPM Junior World Championships verseny miatt még nem kezdik a karbantartást, addig a gépészetnél és a szaunáknál nézik át a berendezéseket és elvégzik a szükséges cseréket, hogy a következő évben is biztonságosan tudjon üzemelni az uszoda. Az öttusa verseny után engedik majd le a nagymedence vizét, hogy a medencetér nagytakarítását elvégezzék. Ilyenkor a dönthető fal mellett a hátsó medencetér emelhető feneke alá is be lehet menni és az ott összegyűlt szennyeződéseket, lerakódásokat is kitakarítják.
Akik úszni szeretnének, azok nyugodt körülmények között reggel fél hattól használhatják a strand medencéjét.
 
Az éves karbantartás mellett a Városgondnokságon már készülnek a strand felújítására és korszerűsítésére. Az apróbb bontási munkálatok mellett ősz elején elkezdődik a kisebb látványelemekkel bővített megújuló strand építése. Nem élményfürdő épül, hanem több szórakoztató elemet és több medence építését tartalmazó bővítés lesz: építenek egy hármas csúszdás medencét és egy áramoltatóval ellátott kör alakú medencét is, továbbá a gyermekmedence is kap új vizes játékelemeket. Újdonság lesz még a strandon és az egész városban is, hogy lesz egy vizes játszótér is a gyermekmedence mellett. Ennek ötletét a belvárosi szökőkutakban játszadozó gyerekek adták: a strandon egy nagy játszótérnyi területen sokféle helyről folyik majd a víz több élményelemből, amivel egymást is locsolhatják a gyerekek.
 
A tervek szerint jövő év május végén a strandszezon elején kezdődik az uszoda teljes energetikai korszerűsítése és teljes felújítása, ami több hónapig fog tartani. A megújuló városi uszodában egy új, a jelenleginél sokkal nagyobb szaunaparkot is kialakítanak majd.