Táborok

Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2017. 06. 26. 11:32  -  www.szekesfehervar.hu
Elkészült a Móricz Zsigmond utca burkolat felújítási munkáinak első üteme
  
Elkészült a Móricz Zsigmond utca burkolat felújításának első üteme, amelynek költsége közel 30 millió forint volt. A fedezetet a Városgondnokság Út 2017-2019. programja biztosította. A Móricz Zsigmond utca II. ütemének burkolat felújítása is megvalósul az idei évben, így a Géza utcáig is megújul a burkolat. Jelenleg közbeszerzési eljárás folyik a kivitelező kiválasztására.
Az Út 2017-19 elnevezésű saját út-, járda- és parkoló-felújítási programját idén áprilisban hirdette meg a Városgondnokság. Bozai István városgondnok elmondta, hogy az idei évben már több, mint 900 millió forint értékben hirdettek meg munkákat, amelyek döntő többségénél a munkaterület átadása megtörtént, egynegyede pedig el is készült. Több mint 90 helyszínen végeznek út, parkoló és járdafelújításokat és néhány park is megújul. A tervek szerint ősz végére szeretnék befejezni a program idei évre szánt részét. Bozai István hozzátette, hogy néhány héttel ezelőtt a közgyűlés döntése alapján parkoló építéseket is hozzávettek a programhoz további 200 milliós költséggel, így több mint 1 milliárd forintnál jár a Városgondnokság az útfelújítási programnál.
A Móricz Zsigmond utca felújításának első szakasza elkészült és közel 3 ezer négyzetméteren cserélték ki az útburkolatot. Második ütem is lesz hamarosan, arra törekszünk, hogy az utca egésze megújuljon. Fontos ez a felújítás, hiszen nagy forgalmat bonyolít le az utca. Nemcsak az itt élők, hanem azok is előszeretettel használják, akik az Öreghegy és a Belváros között közlekednek” – mondta el Deák Lajosné önkormányzati képviselő, aki köszönetet mondott a kivitelezőnek a gyors és precíz munkavégzésért.
A kivitelező Útéppark Kft. ügyvezető igazgatója, Böröcz László elmondta, hogy a Városgondnokságtól közbeszerzésen nyerték el a munkát, ami közel 3 ezer négyzetméter burkolatcserét jelentett. Elmondta, hogy a leromlott állapotú útburkolatot nem volt egyszerű felújítani, két réteg aszfaltot kellett rátenni. Szólt arról is, hogy a régi csatornaöntvények zömét kicserélték.