Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 11. 13. 10:13  -  www.szekesfehervar.hu
Virágos hírek - 126 ezer tő növényre pályáztak a fehérváriak
  
A ’’Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért’’ pályázatok beadása lezárult és mind az 1807 pályázó megkapta kiértesítést, hogy sikeresen jelentkezett, valamint a pályázatának a sorszámát, ami jövőre a növények átvételi időpontjának a foglalásához lesz – hívta fel a figyelmet Spanyárné Halász Szilvia főkertész.
A 2019 májusában átvehető növények száma a 126.000-nél is több, melyek között különböző egynyáriak és muskátli lesz. Ablakokba és erkélyekre kirakható növényekre 468 db pályázat érkezett be, a családi házakban élők 1109 db pályázatot adtak be. A Székesfehérvárra jellemző társasházak előtti kiskertek díszítésére 151 db pályázat érkezett. Az önkormányzatok intézményeiből, iskolákból és óvodákból pedig 79 db pályázat érkezett. 2019. tavaszán emlékeztető e-mailt kapnak majd a pályázók, a növények átvételének pontos idejéről.
A város közterületein is befejeződött októberben a virágágyak beültetése, melyekbe 88.400 db árvácska és virághagyma került, összesen 56 helyszínre, 2156 négyzetméternyi területen.
 
A III. Béla tér parkrekonstrukciója a jelentős mennyiségű faültetés mellett egy új 80 négyzetmétere virágágy kialakítását is tartalmazza. A virágágyak száma idén a Strand területén és a II. Világháborús emlékmű körül is bővült a beültetés területe.
Spanyárné Halász Szilvia elmondta, hogy az emlékművek szobrok környezetében gondosan figyelnek a virágkiültetésekre és kitűzött cél, hogy egész évben be legyenek ültetve a virágágyak. Kiemelte, hogy idén a Kossuth udvarban az Órajáték környezetében is bővült a beültetés.
 
Elkészült a Metro melletti körforgalom és a Seregélyesi úti körforgalom beültetése, melyekben összesen 3433 db új évelő növényt ültettek el. Így tovább bővülhetett azoknak a körforgalmaknak a száma, amelyek korábbi kopársága a mostani telepítéseknek köszönhetően megszűnt, és ezek az évelő beültetések is új színfoltjai lesznek a városnak.