Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 09. 12. 08:55  -  www.szekesfehervar.hu
A búcsúzás méltóságáért - új halottszállító jármű állt szolgálatba
  
Szerettünktől való búcsúzás az élet legnehezebb, legfájóbb pillanatai közé tartozik, és hogy ezekben a pillanatokban is biztosíthassuk a búcsúzás, az elmúlás méltóságát, a Városgondnokság új halottszállító gépjárművet állított szolgálatba.
Ahogy a halál az élet része, úgy a Városgondnokság feladatai között is pont olyan súllyal dominál kegyeleti szolgáltatás, mint minden más terület. A szolgáltatás színvonalának fenntartásáért egy teljesen új szállító autó állt szolgálatba a kegyeleti központban.
„Komolyan vesszük ezt a nagyon nehéz feladatot, így most a Városgondnokság vásárolt egy 2018-as technikai felszereltséggel rendelkező, vadonatúj szállító gépjárművet, amely a jelenlegi kegyeleti törvényeknek maximálisan eleget tesz. Az autóval pedig szakmailag felkészült és megfelelő empátiakészséggel rendelkező kollégák dolgoznak. Mindent megteszünk azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit a rendkívül nehéz pillanatokban mindenben segítsük.” - emelte ki Rönkös József a Fejér Megyei Önkormányzatok Kegyeleti Központ Kft. ügyvezető igazgatója.
A jármű nagyon magas felszereltségű, mellyel a törvényi előírásoknak megfelelő hűtést biztosítva tudjuk szállítani az elhunytakat, vagyis a legnagyobb melegben is tartható a maximum 18 fokos benti hőmérsékletet, de ha szükséges akkor 5 fokot is tud tartani. Fontos, hogy az új autó nemzetközi szállításra is alkalmas.