Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 06. 25. 16:12  -  www.szekesfehervar.hu
Elindult a használatbavételi eljárás - hétvégén szeretnénk nyitni
  
 A Strand fejlesztése és felújítása tavaly ősszel kezdődött, melynek során szinte az összes burkolat, közmű és zöldfelület megújult. A két legnagyobb munka, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt. Újdonság lesz, hogy a gyermekmedence – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – vizes játszótérrel, egy úgynevezett spray parkkal egészült ki, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várja majd a vendégeket.
Új büfé is épült terasszal, a szomszédos Krém Cukrászda kerthelyiséggel települ ki a strandra. Nagyon fontos újítás, hogy visszakerül a főbejárat a Szabadságharcos út – Mátyás király körút kereszteződésében található boltíves régi árkádsorhoz, melyet szintén teljesen felújított a Városgondnokság és esti díszvilágítással szereltek fel. A fejlesztés során arra törekedtek, hogy modern élményelemekkel és megnövelt vízfelülettel fogadhassa a strand a látogatókat.
A két új medencének a használatbavételi eljárása és a csúszda minősítése is elkezdődött már.
 
Az új medencék használatbavételi eljárása pénteken kezdődött és a hatósági átvétel után, a vízvizsgálati eredmények függvényében, várhatóan június 30-án, szombaton megnyithat a felújítást követően a strand. A fejlesztés közel 700 millió forint önkormányzati támogatásból valósult meg a Városgondnokság beruházásában, közbeszerzésen kiválasztott szakcégek bevonásával.
A beruházás tartalma:
 
  • élménymedence megépítése sodrófolyóval és pezsgőfürdős elemekkel a hozzá tartozó közművekkel együtt
  • csúszdák és a csúszdás 120 köbméteres medence megépítése
  • gyermekmedence teljes felújítása, mellette spray park kialakítása
  • a női és a férfi napozó, illetve a fejépület teljes felújítása új büfé és öltözők kialakításával
  • térköves sétányok építése 3200 négyzetméteren
  • pergolás napozók kialakítása 780 négyzetméteren
  • kertészeti munkák 8000 négyzetméteren
 
A Városgondnokság üzemeltetésében lévő Csitáry G. Emil Uszoda és Strand szolgáltatásainak árai 2011. január óta nem változtak. A fejlesztés és felújítás a szolgáltatás színvonalának jelentős növekedését eredményezi, így a megújult strandra a kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegy 1000 forint, a teljes árú 1500 forint lesz.
 
A jegyárak kalkulációjánál a Városgondnokság a közelben található, hasonló felszereltséggel rendelkező strandok belépődíjait vette alapul. Az idénybérletek árából 2018-ban 30% kedvezményt biztosít a Városgondnokság.