Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 06. 13. 10:30  -  www.szekesfehervar.hu
Nyár végéig elkészül az új kétszáz férőhelyes parkoló a Vízivárosban
  
Folytatódik a parkolóépítési program a Vízivárosban, a volt Fűtőerőmű területén. Újabb 201 parkoló épül, a mai munkaterület-átadás után augusztus 30-ig kell befejezni a 200 milliós építkezést. 
A parkolóépítés a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósul meg. Az érintett terület az egykori Fűtőerőmű hátsó, Víziváros felőli része, ahol korábban az ellátást biztosító vágányok és a tartartalék tartályok voltak. A kivitelezés során 201 darab térkő burkolatú parkoló fog kiépülni, közöttük aszfaltos közlekedő utakkal. A gyalogos forgalom biztonsága érdekében térköves járda is épül, amely több ponton csatlakozik a lakótelep meglévő járdáihoz, a közbiztonságot pedig a közvilágítási hálózat szolgálja majd. A csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése során olajfogó műtárgy tisztítja meg a szennyeződésektől az összegyűjtött csapadékot. A munkaterület átadása a mai napon megtörtént, a kivitelezéssel augusztus 30-ig kell végezi. A Fűtőerőmű tartályainak és kapcsolódó közműveinek bontását egy szakcég fogja végezni - mondta Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre.
Víziváros nagyon sűrűn lakott városrésze Székesfehérvárnak. Az egyik legnagyobb gondot az okozza, hogy nincs elég parkolóhely a sok autó számára. A lakosság komfortérzetét jelentősen növeli az évek óta tartó parkolóépítési program, a meglévő helyek felújítása és újak építése. A most kezdődő beruházással a 2010 előtti parkolószámok gyakorlatilag megduplázódnak - mondta Dr. Horváth Miklósné a körzet önkormányzati képviselője.