Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 05. 10. 08:58  -  www.szekesfehervar.hu
Szombaton délig a Bregyóban lehet átvenni a növényeket
  
Idén is nagyon sokan jelentkeztek a Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért pályázatra. A nagyszámú jelentkezés miatt Székesfehérvár Városgondnoksága négy napon keresztül, a Bregyó Sportközpontban adja át a több mint kétezer pályázónak az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot. A növényeket személyesen lehet átvenni Bregyó Sportcentrum területén.

"2029 pályázat érkezett be hozzánk, ami több, mint 100.000 növényt jelent. Ennek a kiosztása zajlik egészen szombatig úgy, hogy szerda, csütörtök, péntek reggel 8-tól este 6-ig, illetve a szombati napon pedig reggel 8-tól délig próbáljuk kiosztani. Azt kérjük a kedves városakóktól, intézményektől, hogy akik még nem voltak, jöjjenek és vegyék át a növényeket." - mondta Zákányi Tamás a Városgondnokság üzemeltetési igazgatója.
  • május 9.én szerdán 08:00-18:00
  • május 10. csütörtökön 08:00-18:00
  • május 11. péntek 08:00-18:00
  • május 12. szombat 08:00-13:00
Idén már nyolc éve, hogy Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság növényültetési pályázattal támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit. A kulturált, és vonzóbb városkép kialakításán túl, a zöldfelületek növelése és szebbé tétele is cél. Újdonság volt, hogy idén az ablakok és erkélyek díszítésére is pályázhattak a társasházi és a családi házakban lakók.
 
Tavasszal, május 9 és 12 között az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot vehetnek át a pályázók. Ősszel, október 13-ig pedig árvácskákat, és virághagymákat vehetik majd át a fehérváriak.