Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 03. 29. 18:06  -  www.szekesfehervar.hu
Elektromos kisteherautó állt munkába a Városgondnokságon
  
Egy billenőplatós elektromos kisteherautó állt munkába a Városgondnokságon a köztisztasági csoportnál, melyet mostantól az utcai szemetesek ürítéséhez és nyáron locsoláshoz használunk majd. A Városgondnokságon ez a hatodik elektromos jármű, melynek vásárlását a Nemzetgazdasági Minisztérium 1.5 millió forinttal támogatta.
Azon túl, hogy környezetbarát az új elektromos autó, jóval csendesebb is, ami a kora reggeli köztisztasági feladatoknál vagy a nyári éjszakai locsolásoknál fontos szempont, hiszen kevésbé zavarja a lakókat.
A Városgondnokságon már nyolc éve használnak elektromos autókat locsolási vagy köztisztasági feladatokra de ugyancsak elektromos a Béla úti temetőben közlekedő, ingyenesen használható elektromos kisbusz.
Az új, zöld rendszámos elektromos kisteherautó átadásán Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elektromos járművek beszerzésének támogatása a sokadik példa a jó kormányzati döntésekre. Bozai István városgondnok kiemelte, hogy nagyon fontos, hogy halkan közlekedik az új jármű, továbbá, több mint egy tonna a terhelhetősége, de elég keskeny ahhoz, hogy a kisebb helyekre, így a parkokba is be tud menni.

A járművet szállító cég, az NRG CAR Kft. ügyvezetője, Hajdú Dániel hozzátette, hogy az új jármű kifejezetten városgondnoksági feladatok ellátására készült. Többféle típusban, különböző felépítményekkel található meg a piacon, és egy könnyű pótkocsival alkalmas vontatásra is maximum 750 kilogramm terhelésig.