Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2017. 11. 18. 18:30  -  www.szekesfehervar.hu
Miniszterelnöki különdíjat kapott a város a Virágos Magyarországért versenyen
  
Pénteken Veszprémben rendezték a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny 2017-es díjátadóját, melyen Minszterelnöki Díjat kapott Székesfehérvár. A város már régóta részt vesz a Virágos Magyarországért Környezetszépítő versenyben és több évben is, több fajta díjat nyert már Székesfehérvár, Miniszterelnöki Különdíjban azonban még soha nem részesült Fehérvár.
Az elismerést Bozai István városgondnok vette át Veszprémben dr. Kovács Zoltántól, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért felelős államtitkárától.
Fotó: Albert Péter
 
Évek óta készülünk arra, hogy a város nemzetközi megmérettetésben is indulhasson – mondta Bozai István városgondnok a díjjal kapcsolatban. „Úgy érezzük, hogy a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja után lehet nemzetközi szinten is méltó módon képviselni Magyarországot. A legfontosabb viszont az, hogy a díj egyfajta visszaigazolása annak a közterületi munkának, melyet Spanyárné Halász Szilvia főkertész és csapata végez évről-évre. Szinte elvarázsolta a zsűrit a nemrégiben megújult Csónakázó-tó környéke, ami Európa bármely városában megállná a helyét és hamarosan a Ligetsor felújításának végén, egységben a Bregyóval egy ékszerdoboza lesz Székesfehérvárnak.”
 
A Virágos Magyarország városszépítő verseny zsűrije még júniusban járt Székesfehérváron. Anton Schlaus EFE nemzetközi zsűritag, Dr. Csemez Attila, a Szervező Bizottság elnöke, dr. Bocsi Andrea, a Szervező Bizottság nemzeti koordinátora, Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke, Barta Petra, a projekt koordinátora és Baráthné Bátai Beatrix, a Kertészet és Kertbarátok Országos Szövetségének tagja járták be a várost.
 
Spanyárné Halász Szilvia főkertész, a mozgalom régióvezetője elmondta, hogy Székesfehérvár évek óta olyan fejlesztéseket valósít meg, amelyek a városszépítésben a nemzetközi mezőny elvárásai alapján készülnek. Nagy figyelmet fordít a Városgondnokság arra, hogy a fenntartás színvonala emelkedjen, növelték a fűnyírások számát, a virágágyakba ugyanannyi egynyári és kétnyári növényt ültetnek, nincsenek üresen álló virágágyak és nagyobb figyelmet fordítanak a parkok rendezettségére.