Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2017. 08. 26. 12:05  -  www.szekesfehervar.hu
Elkészült a Királykút lakónegyed belső parkolójának felújítása
  
 A Királykút lakónegyedben 3000 négyzetméteren új aszfaltburkolatot húztak, mintegy 1000 folyóméter szegélyt építettek, négy új víznyelőrácsot, 16 aknafedlapot javítottak és 60 négyzetméternyi burkolati jelet festettek fel a belső parkoló felújítása során. A beruházás 38,5 millió forintos összköltséggel valósult meg a Városgondnokság 2017. évi útfelújítási programjának részeként.
Bozai István városgondnok elmondta, hogy a Városgondnokság 2017. évi útfelújítási programjának már a második felén is túl vannak, a munkák nagy ütemben készülnek és várhatóan október végén, november elején a teljes programot be tudják fejezni.
 
Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Királykút lakónegyed belső, nagy parkolójában nagy szükség volt a felújításra, rendkívül kátyús, töredezett volt az útburkolat, a felfestések lekoptak. A felújítás után 110 autó tud parkolni kulturált körülmények között. A parkolófelújítás következő üteme a Cserkész és Mikszáth utcát összekötő szakaszt érinti, ezzel válik teljessé majd a fejlesztés. A képviselő szólt arról is, hogy apró hibák még megoldásra várnak, a kukaketrecek a parkolóban vannak elhelyezve, jelenleg nyolc autónyi helyet foglalva. A képviselő köszönetet mondott az kivitelező Orinoco Kft.-nek és a munkálatokat felügyelő szakhatóságoknak.
 
Elkészült a Királykút lakónegyed belső parkolója A felsővárosi fejlesztésekről szólva Földi Zoltán elmondta, hogy megújult a Kiskút útja egyik szakasza, mintegy 11 millió forint értékben cserélték ki a kopóréteget. Ezen kívül a Kund utcában is elkészült egy aszfaltos járda, 3,5 millió forint értékben. A Fecskeparti utca Zámoly utca és Havranek utca közötti szakaszán felújították a járdát 3 millió forint értékben. 2018 áprilisában elkezdődhetnek a Berényi út második ütem munkálatai is.