Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2017. 08. 25. 11:26  -  www.szekesfehervar.hu
Új járdaszakaszok készültek el a Máriavölgyben és a Zsolnay úton is
  
A Bory-vár előtti járda térkő-burkolatot kapott és a Zsolnai úti autóbusz-végállomás környékén is biztonságossá vált a gyalogos közlekedés.
A Bory-vár környékén az elöregedett járdákat, deformálódott burkolatokat építettük újjá. A munkálatok július közepén kezdődtek, a Vágújhelyi út és a Borpalackozó között, a kopóréteg eltávolítása után, az alépítmény hiányosságainak javítását végeztük el és az oldal megtámasztását alakítottuk ki. Ezt követően teljes hosszában új kopóréteget kapott a burkolat. A Bory-vár felőli oldalon pedig a régi aszfaltburkolatot cseréltük ki térkő burkolatra. A Zsolnai úton augusztus elején kezdtük a betonlap-járda építését. Problémát jelentett, hogy a Lomnici utca és a Zsolnai úti forduló között egyáltalán nem volt gyalogos közlekedést biztosító létesítmény. A hiány pótlására egy háromsoros betonlap járdát építettünk, amely lehetővé teszi a buszról leszállás utáni biztonságos gyalogos közlekedést. A betonlapos járdáknál nagyon fontos tudni, hogy a beépítést követően a konszolidáció körül belül egy hónapos időszak. Gyalogosok számára azonnal használható, de sajnos bevált gyakorlat, hogy autóval is ráállnak, amely ettől deformálódik.” – mondta el Tímár Tibor, a Városgondnokság műszaki ellenőre.
 
"A Zsolnai úton a szennyvíz-vezeték kiépítése után történt meg az út helyreállítása, mivel ez még mindig problémákat okoz. Ezért a garanciális idő lejárta előtt egy alaposabb felújítást kell kérnünk a kivitelezőtől. Addig is próbáljuk megoldani a felmerülő problémákat, Zsolnai úti buszforduló környékére betonlapos járdát telepítettünk, amelyet folytatni is fogunk, lehetőségeink szerint” – mondta Östör Annamária a helyszíni bejáráson