Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2017. 08. 23. 14:13  -  www.szekesfehervar.hu
Teljes hosszában elkészült a Móricz Zsigmond utca burkolatfelújítása
  

Székesfehérvár Városgondnoksága „Út 2017-19” néven saját út-, járda- és parkoló-felújítási programot indított, amelynek keretében két ütemben újították fel a Móricz Zsigmond utca burkolatát. A Huba köz és a Géza utca közti szakasz műszaki átadását hétfőn tartották.

Befejeződött a Móricz Zsigmond utca burkolatfelújításának második üteme. Az "ÚT 2017-19 Program" 42,5 millió forintos beruházása során az első ütemből kimaradt, valamint a Huba köz és a Géza utca közötti szakasz újult meg. "Mintegy 8000 négyzetméteren valósult meg a Móricz Zsigmond utca burkolatának cseréje. Mivel 1971-ben rakták le az előző aszfaltot így az már eléggé elhasználódott, ezért döntöttünk annak cseréje mellett, amikor erre az anyagi fedezet megteremtésével lehetőség nyílt. A felújítás két részletben történt meg, ami nemcsak az útfelület cseréjét, hanem a csapadékvíz- és a szennyvízaknák cseréjét is jelentette”. – mondta el Deák Lajosné, tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.

"A ma átadott a második szakasz több mint 42,5 millió forintos beruházásból valósult meg. A burkolatfelújítás során több mint 4500 négyzetméternyi aszfalt újult meg, illetve 60 aknafedő-lapot is kicseréltünk. Az „Út 2017-19” program teljes egészében október végére - november elejére valósul meg, összesen több mint 90 munkaterület felújításával." – tájékoztatott Bozai István, városgondnok, aki megköszönte a lakosok felújítások alatt tanúsított türelmét.