Táborok

Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2017. 04. 27. 11:38  -  www.szekesfehervar.hu
79 helyen újulnak meg parkolók és belső utak a városban
  
ÚT 2017-19 néven saját út-, járda- és parkoló-felújítási programot indított a Városgondnokság. Az 1,5 milliárd forint összértékű projektet a Rákóczi út 6. szám alatti társasháznál mutatták be. A Városgondnokság fontosnak tartja, hogy az új parkolóhelyeken kívül a meglévő parkolók állapotát is figyelemmel kísérje.
 
Az Út 2017-19 Program keretében több olyan parkoló is felújításra kerül, ahol bár a parkoló számot emelni nem lehet, de a burkolat felújítással a lakók és a városba látogatók komfortérzete növelhető. Megkezdődött a Rákóczi út 6. melletti parkoló felújítása, amely a társasház előtti és mögötti parkolók felújítását érinti közel 2000 m2-en. Az idei évre tervezett beruházások nagy része 2017. szeptember 30-ig befejeződik, a Városgondnokság a lakosság türelmét és megértését kéri.
 „Most már évek óta folyik a Saára Gyula városfejlesztési program, ami út, járda és parkoló építést, bővítést és felújítást jelent. Ezt most kiegészítette a város és a Városgondnokságon keresztül is létrehozott egy fejlesztési alapot, ez 2017- 2019-re mintegy 1,5 milliárd forintos összértéket jelent. A város önkormányzati forrásból valósítja meg ezeket a fejlesztéseket. Ebben az évben 660 millió forint munka kezdődik el és fejeződik be, várhatóan őszre. Nincs olyan városrész, ahol ne lenne valamilyen jellegű beruházás ennek keretében, hiszen 79 munkaterület átadására kerül sor a következő hetekben. Ez többféle közlekedési infrastruktúra-fejlesztést jelent a város különböző pontjain.” – mondta el az új program kapcsán Cser-Palkovics András polgármester. Székesfehérvár polgármestere szólt arról is, hogy szeretnék folytatni a programot, amennyiben az önkormányzat bevételei lehetővé teszik, tovább emelnék a felújításokra fordítható összegeket. „A Rákóczi út 6. szám előtt a parkoló felújítása történik meg, de ahol lehet, bővítés is lesz annak érdekében, hogy meg tudjuk valósítani az ezer meghirdetett új parkolóhelyet néhány éven belül.” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.
 
Bozai István városgondnok elmondta, a városban összesen 79 munkaterületen végeznek majd felújítást, elsősorban járdák, parkolók és lakótelepi belső utak újulnak meg. „Elsősorban arra a területre szántunk kapacitást, amelyek a nagy városi programokból kimaradnak.” – mondta el Bozai István, aki kiemelte, hogy a tervek szerint a Rákóczi úti parkoló felújításával két hét alatt végeznek majd.
 
Fekete Zoltán, a kivitelező ÚTÉPPARK Útépítő és Mélyépítő Kft. vállalkozásvezető mérnöke arról tájékoztatott, hogy csütörtökön elkezdődik a felújítás, melynek során lezárják szakaszosan zárják csak le a területet, felmarják a rossz minőségű, elöregedett aszfaltburkolatot, majd újraaszfaltozzák. A nyilvánvalóan zajterheléssel járó munkálatok maximum egy hónapig tartanak, hétköznapokon 7.00 és 16.30 között dolgoznak majd, hétvégére pedig nem terveznek munkavégzést.
 
A munkaterület átadáson részt vett Égi Tamás alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, aki arról számolt be, hogy a Rákóczi út 6. szám alatti tömb mellett nemrég megújítottak egy kisebb teret is. A több tíz évvel ezelőtt épült lakótelepen elöregedtek a betonelemek, így a területek felújításra szorulnak. Mindez javítja a környezetet, különösen a füvesítésnek, növények ültetésének köszönhetően.