Táborok

Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2017. 03. 08. 12:00  -  www.szekesfehervar.hu
Virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért - március 10-től lehet pályázni növényekre
  
A város közterületeinek, és intézményei zöldfelületeinek lakossági parkosítási törekvéseket már hetedik éve támogatja Székesfehérvár városa és a Városgondnokság. A pályázatok március 10-től egészen április 15-ig nyújthatóak be.
Tavaly összesen 690 pályázó kapott növényt: májusban 44.815 egynyárit, továbbá 11.955 tő muskátlit ültettek ki a program keretén belül. Az őszi kiszállítás keretében 4.765 konténeres cserjét, 449 fenyőt és 16 571 évelő növényt kaptak a pályázók. Az ültetéshez és a zöldterület gondozásához 1211 zsák 50l-es virágföldet és  195 kg fűmagot is kaptak a pályázók. Az akció célja többek között a kulturált, és vonzóbb városkép kialakítása, a zöld felületeink nagyságának növelése, és a meglévő zöldfelületek minőségi javulása, a településen élők összefogásának ösztönzése és a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése is. 2016-ban tavasszal 609 helyszínre (2015-ben 432 db helyszínre) ősszel pedig 532 helyszínre (2015-ben 374 db helyszínre) jutottak el a kért növények.
Az idei pályázatot közösen hirdette meg Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András, Szigli István önkormányzati képviselő, Bozai István városgondnok, Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész és Jankovics Ilona, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület elnöke.

Pályázók megoszlása 2016-ban

Családi házak 379 db (2015-ben221 db)
iskolák 30 (2015-ban 12 db)
Önkormányzati Intézmények 54 db (2015-ben 42 db)
Óvodák, bölcsődék 22 db (2015-ben 28 db)
Társasházak 205 db (2015-ben 165 db)

A választható növények:

A növények közül május 31-ig az egynyári palánták, a muskátlik és virágföld kerül kiszállításra a pályázóknak, október 31-ig pedig széles választékban az évelők és a konténeres díszcserjék. A választható növények gyors kiválasztásában, és a pályázat könnyebb kitöltésében segítenek a letölthető növénylisták, amelyeken a tavasszal és ősszel kiszállítható növények nevei szerepelnek magyarul és latinul is.

Idén locsolókészletre is lehet pályázni

A társasházak, intézmények igényelhetnek locsolókészletet 25m-es vagy 50 m-es hosszúságban, ½” locsolótömlővel, csapvéggel, csatlakozókkal, és locsolófejjel, amelyek értékével csökken a rendelkezésükre álló 50 000 Ft pénzkeret.

A növénytelepítési pályázati nyomtatvány és nyilatkozat kitöltése:

A pályázatban meg kell adni az igényelt növények pontos faját, fajtáját és darabszámát, továbbá szöveges indoklást kell adni, melyben röviden ismertetni kell a beültetés igényének okát, a hosszú távon való fenntarthatóság lehetőségét, továbbá, hogy miért az igényelt növényekre nyújt be pályázatot.

A beérkezett pályázatok elbírálása:

A pályázat elbírálása során figyelembe veszik a pályázatok beérkezési sorrendjét, azt, hogy a város melyik területét érinti a pályázat, és a pályázó az adott területen mit kíván létrehozni. A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére maximum 50 000 Ft értékben, családi házas ingatlanok előtti közterületre pedig maximum 20 000 Ft értékben kaphatnak a pályázók növényt, virágföldet, fűmagot és locsolókészletet.

A pályázatok hozzáférhetősége benyújtásának a módja:

A pályázati kiíráshoz a www.varosgondnoksag.hu honlapról lehet letölteni, vagy személyesen a Városgondnokság Berényi u. 15. szám alatt található Városüzemeltetési Igazgatóságon lehet hozzájutni.

A pályázat benyújtásának hivatalos formája a növénytelepítési pályázati nyomtatvány és nyilatkozat kitöltése és eljuttatása a Városgondnokság címére Berényi út 15. sz. címre postai, vagy elektronikus úton a viragok@varosgondnoksag.hu címre.

Személyesen is benyújtható a pályázat hétfőtől csütörtökig naponta 9-től 15-ig, pénteken pedig 9-től 12 ig a Városgondnokság Berényi út 15. szám alatti Városüzemeltetési Igazgatóságon a Parkfenntartási csoportnál. Kérésünk, hogy aki a pályázat beadásakor az elektronikus utat választja, az ne küldje el levélben is a pályázatát.
 
Postacím:
Székesfehérvár Városgondnoksága Kft
8000 Székesfehérvár
Berényi u. 15.
E-mail: viragok@varosgondnoksag.hu
Személyesen: hétfőtől - csütörtökig naponta 9.00-tól 15.00-ig, pénteken 9.00-tól 12.00-ig a Városgondnokság Berényi út 15. szám alatt található Városüzemeltetési Igazgatóság Parkfenntartási csoportjánál.
 
Letölthető dokumentumok a 2017-os pályázathoz
Részletes pályázati kiírás - LETÖLTHETŐ (.doc)
Pályázati nyomtatványok (kötelezően beküldendő)
Nyilatkozat intézmények részére - LETÖLTHETŐ (.doc) (kötelezően beküldendő)
Nyilatkozat közterületi kővázák gondozására - LETÖLTHETŐ (.doc) (kötelezően beküldendő)
A pályázat kiírója, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. fenntartja magának a jogot, hogy az egyes pályázatokban igényelt növényfajok mennyiségét megváltoztatja.  A Városgondnokság a város zöldfelületeinek ellenőrzése során a lakók által beültetett területeket ellenőrzi és szükséges esetben a családi ház tulajdonosát, a városi intézmény igazgatóját vagy a társasházi közösség képviselőjét felszólítja a nyilatkozatban tett kötelezettségeinek betartására, valamint a felhívja a figyelmet a pályázaton nyert növények ápolására. A gondozatlan kertek tulajdonosai 3 évig kizárásra kerülnek a hasonló pályázatokból.